Komplex készségfejlesztő lovas foglalkozás
20 hónapos – 5 éves gyerekek részére

A foglalkozás 5-12 fős csoportokban folyik a szabadban, melyben a szülők is aktívan részt vesznek. Minden olyan gyermeknek ajánljuk a PÓNI OVI foglakozásokat, akik még nagyon picik a lovasoktatáshoz de vágynak a lovak közelségére vagy éppen ellenkezőleg: visszahúzódó, szorongó, zárkózott, beilleszkedési zavarral, figyelemzavarral küzdő gyerekek számára egyaránt hasznos, fejlesztő a PÓNI OVI.
Időtartama kb. 60 perc.

A foglalkozás elején közösen letisztítjuk a lovat, így megszokják a gyermekek az állat közelségét, ráhangolódnak a foglalkozásra, megtanulják a ló részeinek és a lószerszámoknak a nevét, ezen felül fejlődik a gyerekek feladat-tudata, felelősségtudata. Ezután a gyerekekkel egyesével foglalkozik az oktató a lovon, addig a többiek csoportos foglalkozáson vesznek részt, mely 4 fő feladat típusból áll:.

1. UGRA BUGRA, HINTA PALINTA:
Lovas mondókákra futkározunk, ugrabugrálunk, hintázunk, valamint ügyességi feladatokat hajtunk végre (pl. csukott szemmel eljutás a célhoz; botra madzag feltekerésével versenyeztetjük a játéklovakat; játékkarám építése botokból, kavicsokból; tűz-víz-repülő lovardára adaptálva, stb.) Ezzel fejlesztjük a nagymozgásokat, az egyensúlyérzéket, a megfigyelőkészséget és a logikai készséget.

2. KÖRBEN ÁLL EGY…
Lovas témakörben körjátékokat, egyszerű (szerep)játékokat játszunk mindvégig énekelve, mondókázva, táncolva és sokat mókázva. Ezáltal fejlődik a gyerekek ritmusérzéke, anyanyelvi készsége, memóriája és egyúttal megtanulnak közösen játszani.

3. …”HEGYEN, VÖLGYÖN, ALAGÚTON”…:
A gyerekek szüleik segítségével egy akadálypályán haladnak végig, ahol kúsznak, másznak, alagúton bújnak át, labdán és libikókán egyensúlyoznak, talicskáznak, bukfenceznek, hemperegnek és ugrabugrálnak. Ezzel fejlesztjük a nagymozgásokat, a koordinációs készséget és az egyensúlyérzéket.

4. ZENE BONA:
Körbeülve, hangszereket körbeadva énekelünk és zenélünk. Ezzel a zenei hallást és a ritmusérzéket fejlesztjük.

A PÓNI OVI foglalkozásokat márciustól novemberig szombatonként 10-11 óráig tartjuk, (kivéve esős napokon). A foglalkozások tematikája nem egymásra épülő, tehát bármelyik héten be lehet csatlakozni. Van bérletes lehetőség és testvéreknek kedvezmény is.

A foglalkozásokat minimum 4 gyermek részvételével tudjuk megtartani, kisebb létszám esetén a megjelent gyerekeket hosszabban lovagoltatjuk és a csoportos foglalkozást elhalasztjuk.

További részletekért és bejelentkezéshez hívják a 06 70 3631 553-as telefonszámot!